Sneakerplaats blogger VinceSneakerplaats blogger Vince

Maak kennis met onze blogger; Vince!

Vince is een echte sneakerfreak en heeft zich daarom aangemeld om blogger bij ons te worden. Hij zal blogs gaan schrijven over veel verschillende onderwerpen, waaronder; “nieuwe releases”, “Nike SNKRS app” en zijn eigen collectie!

Wij zien het helemaal zitten met Vince en zijn daarom ook erg blij dat hij nu team uitmaakt van het Sneakerplaats team!

Instagram: @vincecopier

Bekijk hieronder alle blogs van Vince

Bespoke sneakers gemaakt bij VIJZ Bespokes

VIJZ bespoke shoemaking course – Maak je eigen sneakers

0
Deze blog is geschreven door onze blogger Vince! Een tijdje terug heb ik een cursus bij "VIJZ Bespokes" mogen volgen om mijn eigen sneaker te...

1. Wie (ben je?), Wat (doe je?), Waar (woon je?)

Hoi, ik ben Vince copier en ik ben 19 jaar. Ik Studeer business Innovation aan Avans Hogeschool en ga na de zomervakantie naar mijn derde jaar. Ik heb in mijn tweede jaar een snuffelstage gelopen bij VIJZ.

Volgend jaar ga ik mijn full-time stage ook daar lopen. De locatie van VIJZ is in Tiel, dat is ook de stad waar ik woon. Mijn stageopdracht is volledig afhankelijk van het schoenmaken. Echter mag ik daar in mijn vrijetijd Bespokes maken en dingen testen. Ik zal jullie dus ook meenemen op mijn avonturen die ik daar beleef.

2. Waarom heb jij je aangemeld om blogger te worden bij sneakerplaats?

De reden dat ik mijzelf heb aangemeld om blogger te worden is heel simpel; ik heb een groot hart voor sneakers. Ik zag deze mogelijkheid voorbij komen op instagram en ik dacht: “dat moet ik doen.”

Sneakerplaats blogger Vince

3. Over welke (sneaker) onderwerpen wil jij gaan bloggen?

Ik ga het in mijn blogs hebben over VIJZ, de Nike SNKRS app, nieuwe releases, mijn eigen sneaker collectie en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Sneakerplaats blogger Vince

4. Hoe vaak verwacht jij een blog te schrijven voor sneakerplaats?

Ik verwacht gemiddeld twee keer per maand een blog te schrijven. Dit hangt volledig af van de drukte in mijn leven. Ik wil daarom in de tijd dat ik het rustig heb vast vooruit werken zodat er elke twee weken wel iets online kan komen.

Sneakerplaats blogger Vince

5. Wanneer is de liefde voor sneakers bij jou begonnen en hoe kwam dat?

Zo’n vier jaar geleden heb ik gezocht naar een sneaker die, toen destijds, nog niet zo populair was. Ik wilde iets anders hebben dan de standaard sneaker. Toen ik hier complimentjes over kreeg begon de liefde te groeien. Mijn leven ging om sneakers draaien.

Sneakerplaats blogger Vince

6. Weet je nog wat jouw eerste paartje sneakers was? Zo ja, welke was dat?

Mijn eigen eerste bewuste paartje was de Nike Mariah Flyknit Racer ‘Pure Platinum’. Als ik daar nu op terug kijk is dat een redelijk standaard model. Het is vanaf daar erg gegroeid. Mijn aller eerste ‘speciale’ schoen was de Nike Air Max 97 x UNDFTD. Helaas heb ik die verkocht omdat ze net te klein waren, jammer want ik had ze eigenlijk moeten bewaren als: “hier begon het mee.”

Sneakerplaats blogger Vince

7. Wat is jouw favoriete merk en model?

Mijn favoriete merk is Nike. De modellen die zij uitbrengen vind ik veel mooier dan een Adidas, Asics etc. mijn favoriete model op dit moment is toch wel de Jordan 1 High, De Dunk vind ik ook mooi en staat op een tweede plek.

Sneakerplaats blogger Vince

8. Wat is jouw favoriete paartje uit jouw collectie?

Op dit moment is mijn favoriet de Nike Air Jordan 1 High Amsterdam. Ik heb deze zelf gemaakt, lees hier meer over in mijn eerste blog, maar ook de kleurencombinatie met de details vind ik heel tof.

Sneakerplaats blogger Vince

9. Welk paartje staat het hoogst op jouw verlanglijst?

Op dit moment heb ik niet echt een paartje waarvan ik denk die moet ik hebben. Meestal koop ik ze gelijk, mits ik het geld heb. Maar als ik dan moet kiezen ga ik voor de Nike Air Max 97/1 van Sean Wotherspoon. Naast dat het een hele toffe schoen is zal dat het derde paartje worden van Sean Wotherspoon die ik dan heb.

10. Heb jij een favoriete sneakerwinkel of -shop?

Ik heb op dit moment niet een echt favoriet. Ik koop mijn schoenen, helaas, vaak voor resell via marktplaats, Facebook of eBay.

11. Welk merk en/of model zou jij nooit van je leven dragen? En waarom is dat?

Ik heb niet iets waarvan ik echt denk “dat zal ik nooit dragen.” Echter vind ik de Nike Air Jordans vanaf de 5 niet echt iets voor mij. Dat zijn dan wel de modellen die ik zelf niet zo snel zal dragen.

12. Wat is jouw grootste steal ooit geweest?

Ik heb recentelijk de Nike SB Dunk Wolf Grey uit 2018 voor een hele goeie prijs kunnen oppikken. De Dunk was een paar keer gedragen en had wat vlekjes, nadat ik ze had schoongemaakt zag het er weer als nieuw uit. Ik heb de Dunk voor 220 euro gekocht die een nieuw waarde heeft van 550 euro.

Nike SB Dunk Wolf Grey uit 2018

13. Hoeveel tijd per dag of week ben jij druk met je sneaker hobby bezig?

Ik check elke dag de Nike SNKRS app om te kijken of er iets nieuw uit komt. Ook scroll ik dagelijks door de Facebook groep ‘sneakermyth’ heen om te kijken voor steals.

Ook ben ik wel 1 keer in de week bij VIJZ om iets aan mijn eigen sneaker te doen. Verder ben ik op mijn iPad vaak desings aan het maken die ik potentieel kan uitwerken tot een echt sneaker.

Sneakerplaats blogger Vince

14. Wat vindt je omgeving van jouw sneaker hobby?

Mijn omgeving zegt dat ik soms door draai in de sneakers, en dat is ook wel een beetje zo 😉. “heb je nou niet een keer genoeg sneakers?” en dan is mijn antwoord altijd nee.

Sneakerplaats blogger Vince

15. Waar kunnen mensen jou volgen op jouw socials?

Ik ben actief op Instagram onder de naam @vincecopier. Hierbij plaats ik updates over mijn nieuwe sneakers en als ik mijn eigen sneakers aan het maken ben. Ook heb ik in een highlight mijn proces van mijn eerste paar bespokes staan, dus check het!

Sneakerplaats blogger Vince